Afsluitingen

Functie van de afsluiting

De reden waarom je kiest voor een afsluiting zal voor een groot deel ook het uitzicht ervan bepalen. Wens je meer privacy dan zal je eerder opteren voor een gesloten afsluiting. Is het meer decoratief of om dieren tegen te houden, dan kunnen halfopen afsluitingen volstaan. Je kan dus veel kanten uit qua functie van de afsluiting maar ook qua materialen zoals je hierna zal merken.

Materialen voor afsluitingen

Hier vind je een overzicht van enkele materialen die gebruikt kunnen worden als afsluiting.

Bekijk onze realisaties

 

Draadafsluitingen

 

afsmuiting-1

Standaard draadafsluiting

De palen worden gebetonneerd in de grond en vervolgens wordt de draadafsluiting er strak op aangespannen.

afsluiting-2

Draadafsluiting met bovenbuis

Door een bovenbuis te bevestigen aan een standaard draadafsluiting krijg je een veel sterker geheel. Ideaal wanneer je de omheining wil laten begroeien met klimplanten of bekleden met rietmatten. Ook het doorbuigen van de draad wordt zo voorkomen.

Draadafsluiting met betonplaat

Bij deze omheining wordt een betonnen plaat deels in de grond bevestigd. Dit zorgt voor               een betere constructie en voorkomt schade als je het gras maait. Ook wanneer je dieren hebt of last hebt van vossen is deze omheining een prima keus.

afsluiting-4

Draadpanelen

Draadpanelen lijken qua uitzicht bijna net hetzelfde als draadafsluitingen maar zijn niet vervormbaar. Hierdoor krijg je dus een veel stevigere constructie dat tegen een stootje kan.

Het transparante karakter van draadafsluitingen wordt soms gezien als nadeel wanneer je wil genieten van voldoende privacy in de tuin. Dit kan je oplossen door kunststof strips, kunststof doeken of heidematten te plaatsen. Ook een haag of klimop behoort tot de mogelijkheden maar hiervoor moet je wel enkele jaren geduld hebben eer ze dichtgegroeid zijn.

Betonnen afsluiting

Een tuinafsluiting uit beton biedt onmiddellijk privacy en is erg sterk. Bovendien zijn betonnen afsluitingen tegenwoordig in verschillende vormen en kleuren beschikbaar, dus er is heel wat keuze. Zo heb je meerbepaald volgende keuzemogelijkheden :

afsluiting-5

Palen met betonplaten

Deze constructie bestaat uit stijlen met gleuven waarin je vervolgens betonplaten kan schuiven. Deze afsluiting leent zich perfect wanneer je met een beperkt budget zit, het uitzicht niet van belang is of wanneer je de omheining wil laten overgroeien met planten.

afsluiting-6

Betonnen schermen met structuur

Betonnen schermen met structuren zijn verkrijgbaar in de vorm van houten planken, keien en heel wat variaties. De panelen zijn steeds in de massa gekleurd zodat je bij beschadiging geen kleurverschil hebt.

afsluiting-7

Betonafsluiting met combinatie van hout

Om de omheining een meer natuurlijke uitstraling te geven wordt vaak gekozen voor een combinatie van hout en beton. Het hout dient dan om de bovenzijde af te schermen terwijl het beton zorgt voor een stevige constructie en bescherming aan de ondergrond.

Steenkorven (schanskorven)

 afsluiting-8

Steenkorven passen bij verschillende tuinstijlen en vereisen nauwelijks onderhoud. Bovendien bieden deze tuinafsluitingen veel privacy en kan je er erg creatief mee omgaan om zo de tuinomheining van je dromen te creëren. Er zijn heel wat steensoorten waarmee je de korven kan vullen. Op die manier kan je makkelijk zelf de uitstraling van je afsluiting kiezen.

Houten afsluitingen

afsluiting-9

Hardhouten afsluitingen

(Azobé, bankirai, padouk, …)

afsluiting10

Treillage

Kastanje afsluiting

afsluiting11

Gevlochten tuinschermen

van wilgen of hazelaar

afsluiting12

Geïmpregneerde houten afsluiting

afsluiting13

Bamboe-afsluiting

Kunststof afsluiting

afsluiting14

Een kunststof afsluiting vergt quasi geen onderhoud. Er is geen kans op splinters, je hoeft ze niet elk jaar opnieuw te behandelen en ze zijn ook kant en klaar verkrijgbaar zodat de plaatsing relatief snel verloopt. Hoewel je het in eerste instantie niet zou denken zijn plastic afsluitingen ook milieuvriendelijk omdat er gebruikgemaakt wordt van gerecycleerd materiaal. Plastic omheiningen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in heel wat variaties, opstellingen, kleuren en texturen. Zo heeft men o.a. kunststof sierhekwerk, panelen met houtimitatie, kunststof tuinschermen met betonlook.

Om de juiste tarieven te weten kan u best met ons contact opnemen . Wij maken vrijblijvend een offerte voor u.