fbpx

Wat je moet weten: gescheiden riolering

  • Verhoogt de efficiëntie van afvalwaterzuivering
  • Helpt overstroming te voorkomen bij hevig onweer
  • Helpt het grondwaterpeil te herstellen
  • Vaak ook verplicht en soms zelfs gesubsidieerd
Meer info over gescheiden riolering

Infiltratieput plaatsen


Waarom een infiltratieput plaatsen?

Welke types van infiltratieputten zijn er? Infiltratiekrat vs infiltratieput?

Infiltratiekratten

Deze kunststof kratten worden omgeven door zakken met knikkers. Ze slaan tijdens regenbuien het overtollige water op, om het daarna geleidelijk aan de bodem af te geven.

Infiltratiekratten worden dikwijls onder een oprit of gazon geplaatst. Omdat de kratten uit een modulair systeem bestaan, zijn ze heel flexibel inzetbaar qua grootte en vorm.

Infiltratieputten

Dit betonnen reservoir dient vaak als overloop van een regenwaterput. De wanden van deze verzinkput hebben kleine perforaties, zodat het water langzaam in de grond insijpelt.

Het voordeel van een infiltratieput is dat je het systeem kan controleren op verstoppingen (via het mangat bovenaan). Daarom is het uitermate geschikt bij woningen die omgeven zijn door bomen.

Is het plaatsen van een infiltratieput verplicht?

Volgens de gewestelijke verordening luidt het antwoord JA in volgende gevallen:

Maar het antwoord is NEEN in:

Opgelet! Ga altijd na of er nog bijkomende stedebouwkundige verordeningen in je gemeente of provincie zijn. De provincie Vlaams-Brabant heeft bijvoorbeeld nog een eigen extra verordening voor verhardingen. Ook hierbij kan Massaert bvba u helpen uit te zoeken.

Kan je een infiltratieput plaatsen aan een rijhuis?

Plaatsen van een infiltratieput in de tuin bij een rijhuis is geen probleem. Voor gezinnen die in een rijwoning wonen voorzien we bij Massaert bvba een aantal oplossingen:

Hoeveel kost een infiltratieput?

De kostprijs van een infiltratieput hangt af van uw benodigde buffercapaciteit. Deze capaciteit wordt in vele gevallen opgelegd door de gemeente waarin de woning zich bevindt. Prijzen van infiltratieputten hangen bovendien af van het type. We kunnen stellen dat deze prijzen zich bevinden tussen de 150 en 1500 euro exclusief plaatsing. Voor een exacte prijsofferte nodigen we u uit om zo snel mogelijk contact op te nemen met Massaert bvba.

Zijn er subsidies voor een infiltratieput?

De overheid voorziet subsidies voor het plaatsen van een infiltratieput. De details hiervan zijn sterk afhankelijk van de regio en het type van regenwaterput. We verwijzen u graag door naar de website van Vlaanderen.be waar u de specifieke info kan terugvinden voor uw gewenste intallatie.

Zoekt u nog meer info over gescheiden riolering?

Aarzel niet en neem contact op met Massaert bvba, onze experten staan voor u klaar.

Contact opnemen
Copyright © 2019 - massaertbvba.be - Algemene voorwaarden