fbpx

Terugslagkleppen

Bescherm uw riool- en afvoersystemen tegen terugstroming

Terugslagkleppen, ook wel rioolterugslagklep genoemd, zijn een essentieel onderdeel van veel afvoersystemen. Deze kleppen zijn zo ontworpen dat water of afvalwater slechts in één richting kan stromen, waardoor het terugstromen van vloeistoffen en de mogelijke besmetting van schoon water, of beschadiging van uw woonst wordt voorkomen.

In riolerings- en drainagesystemen worden terugslagkleppen meestal geïnstalleerd op plaatsen waar het risico bestaat dat ze terugstromen. Dit kunnen gebieden zijn zoals kelders, laaggelegen delen van leidingen en gebieden waar overstromingswater zich kan ophopen. Door terugstroming te voorkomen, helpen terugslagkleppen ervoor te zorgen dat rioolwater en afvalwater in de juiste richting stromen en mogelijke gevaren te voorkomen.

Terugslagkleppen worden ook vaak gebruikt in regenwateropvangsystemen. In deze systemen worden de kleppen gebruikt om te voorkomen dat opgeslagen regenwater terugstroomt naar de hoofdwaterleiding, zodat het geoogste water onbesmet blijft.

Er zijn verschillende soorten terugslagkleppen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke toepassingen. Enkele veel voorkomende soorten terugslagkleppen zijn:

Terugslagkleppen: Deze kleppen zijn ontworpen met een draaiende schijf die opent wanneer het water in de juiste richting stroomt en sluit wanneer het water in de tegenovergestelde richting stroomt.

Wafer terugslagkleppen: Deze kleppen zijn een type terugslagklep die ontworpen zijn om tussen twee flenzen te passen.

Kogel Terugslagkleppen: Deze kleppen gebruiken een bal om de waterstroom te regelen, waarbij de bal omhoog gaat om het water in één richting te laten stromen en omlaag gaat om terugstromen te voorkomen.

Terugslagkleppen voorkomen niet alleen terugstroming, maar helpen ook de onderhoudsvereisten te verminderen en de levensduur van afvoer- en afvoersystemen te verlengen. Door de ophoping van puin en andere materialen in de leidingen te voorkomen, kunnen terugslagkleppen het risico op verstoppingen en andere problemen die tot systeemuitval kunnen leiden, verminderen.

Als u overweegt om terugslagkleppen in uw rioleringssysteem te installeren, is het belangrijk om het juiste type klep voor uw specifieke behoeften te kiezen. Een gekwalificeerde aannemer voor riolering en drainage zoals Massaert BVBA kan u helpen de juiste klep te kiezen en ervoor zorgen dat deze correct wordt geïnstalleerd voor optimale prestaties.

Zoekt u nog meer info over gescheiden riolering?

Aarzel niet en neem contact op met Massaert bvba, onze experten staan voor u klaar.

Contact opnemen
Massaert BVBA - Rioolproblemen voorkomen

Hardnekkige rioolproblemen

Beter voorkomen dan genezen!

Onze experten kunnen je bijstaan bij renovatie en nieuwbouw om ervoor te zorgen dat je nodeloze kopzorgen kan voorkomen dankzij het plaatsen van terugslagkleppen, rioolpompen, regenwatwerputten of infiltratieputten.

Vrijblijvend contact opnemen
Copyright © 2024 - massaertbvba.be - Algemene voorwaarden