fbpx

Waterlast voorkomen

Hoe onze diensten kunnen helpen

Naarmate het klimaat verandert, krijgen we vaker te maken met ernstige weerpatronen. Zware regenval komt steeds vaker voor en dit kan leiden tot overstromingen. Nu het risico op overstromingen toeneemt, is het belangrijk dat u maatregelen neemt om uw eigendom te beschermen. Ons team kan u helpen overstromingen in de eerste plaats te voorkomen, zodat u de kosten en stress van overstromingsschade bespaart.

Beter voorkomen dan genezen!

Bij Massaert BVBA bieden we een reeks diensten aan om overstromingen in en rond uw woning te helpen voorkomen. Hier zijn enkele van de manieren waarop we kunnen helpen:

  • Riolering Pompen: In sommige situaties kunnen pompen worden gebruikt om overtollig water uit uw woning te verwijderen. Dit kan vooral nuttig zijn in gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen.
  • Terugslagkleppen: Terugslagkleppen zijn een eenvoudige maar effectieve manier om te voorkomen dat water terugstroomt in uw woning. Door een terugslagklep te installeren, kunt u voorkomen dat water via uw leidingen uw huis of bedrijf binnenkomt.
  • Regenwaterput: Door regenwater op te vangen in een tank kunt u de hoeveelheid water die in uw afvoersysteem terechtkomt verminderen. Dit kan overstromingen tijdens zware regenval helpen voorkomen.
  • Infiltratieput: Vergelijkbaar met regenwatertanks vangen infiltratietanks regenwater op en slaan het op. Het verschil is dat het water geleidelijk weer in de grond terechtkomt in plaats van dat het in het afvoersysteem wordt geloosd.

Naast de hierboven genoemde oplossingen is een andere manier om overstromingen en schade aan uw woning te voorkomen het scheiden van uw riolering in twee aparte systemen voor regenwater en afvalwater, ook wel “donker water” genoemd. De twee systemen werken apart, waarbij het regenwater naar een aparte afvoer of tank wordt geleid en niet wordt gecombineerd met het afvalwater in de hoofdriolering. Door deze systemen te ontkoppelen, kunt u het hoofd rioolstelsel minder belasten, waardoor overstorten bij hevige regenval kunnen worden voorkomen.

Bij Massaert BVBA kunnen wij u helpen om een gescheiden riolering voor regenwater en afvalwater aan te leggen. Het kan gaan om de aanleg van een nieuw afvoersysteem of de aanpassing van een bestaand systeem. Ons team van professionals kan u helpen de beste oplossing te vinden voor uw specifieke behoeften, en we gebruiken alleen materialen van de hoogste kwaliteit om de levensduur en effectiviteit van onze oplossingen te garanderen.

Door te investeren in een gescheiden rioolsysteem voorkomt u niet alleen overstromingen en schade aan uw woning, maar draagt u ook uw steentje bij aan de bescherming van het milieu. Door de hoeveelheid afvalwater die in de riolering terechtkomt te verminderen, kunt u de lokale zuiveringsinstallaties ontlasten en een schoner en gezonder milieu bevorderen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen bij het scheiden van uw riolering en het voorkomen van overstromingen en schade aan uw eigendom.

Zoekt u nog meer info over gescheiden riolering?

Aarzel niet en neem contact op met Massaert bvba, onze experten staan voor u klaar.

Contact opnemen
Massaert BVBA - Rioolproblemen voorkomen

Hardnekkige rioolproblemen

Beter voorkomen dan genezen!

Onze experten kunnen je bijstaan bij renovatie en nieuwbouw om ervoor te zorgen dat je nodeloze kopzorgen kan voorkomen dankzij het plaatsen van terugslagkleppen, rioolpompen, regenwatwerputten of infiltratieputten.

Vrijblijvend contact opnemen
Copyright © 2024 - massaertbvba.be - Algemene voorwaarden